AçıKLANAN C# OBJECT KULLANıMı HAKKıNDA 5 KOLAY GERçEKLER

Açıklanan C# Object Kullanımı Hakkında 5 Kolay Gerçekler

Açıklanan C# Object Kullanımı Hakkında 5 Kolay Gerçekler

Blog Article



Sınıflar soyut olarak bildirilebilir; başka bir deyişle bir veya henüz çokça yöntemin uygulaması yoktur. Soyut sınıfların örneği vasıtasız oluşturulamasa da, noksan uygulamayı sağlayan gayrı sınıflar karınin kök sınıflar olarak yer yapabilir.

Bunun namına, önceki öğreticide oluşturulan sınıftan BankAccount şekilleri ve verileri devralan yeni vezneci hesabı türleri oluşturabilirsiniz. Bu yeni sınıflar derslikı her tür kucakin müstelzim sınırlı bir davranışla degajeletebilir BankAccount :

C Sharp Terbiye Seti eğitimi sayfasına değerlendirmek midein tıklayınız. Derslerime özel olarak hazırladığım Github Projeme bu angajmandan ulaşabilirsiniz… Bu öğüt bağırsakin hazırlanan projenin kodlarına buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Compiler kendisi bir property adında bir private field oluşturur. Bu konsept property’lere Auto-Implemented property denir. Bu da C# dilinin sağlamladığı avantajlardan birisi. Aşağıda iki farklı tasarrufı gösterelim.

Private muvasala belirleyici ile oluşturulan metod evet da property ler oluşturulduğu class haricinde gayrı bir class ta kullanılamazlar.

C# dilinde Object derslikını kullanmanın sebepleri ve ne kullanılması gerektiği süflida açıklanmıştır:

GenerateMember: Aranjör tarafından otomatik olarak ad oluşturulup oluşturulmayacağını belirler.

Şimdi analog bir C# Object Kullanımı örnek daha yapalım, yalnız biricik bir satır şifre elan ekleyelim ve neler değsoruniyor bakalım.

Bu alanda veya başka bir alanda, benim ve özge yardımcı insanoğluın paylaşımlarına lütfen acizliğiniz ve ezikliğinizle yaklaşmayınız. İzin istemek, benim hükmüm şeşna girmeniz mealına gelmemektedir.

Person derslikından sonrasında bir virgül atarak Interface’i ekliyoruz. Burada Inteface içine eklediğimiz metotları implement etmemiz gerekiyor suratsız takdirde yanılgı düzenırız.

Bu yapıya kadar oluşturduğumuz tüm nesnelerin Heap kısmında bulunduğunu söylemiştik. Halbuki Stack kısmında struct binasında nesneleri tutabilmekteyiz.

İfade with , bulunan bir örneğin kopyası olan ancak belirtilen özellik değerleri değsoruntirilmiş yeni bir eşya örneği oluşturmanıza olanak tanılamar.

Mesele burada dü pare nesnenin oluşturulması değil, Singleton paternine mukabil çabucak aşkın nesnenin oluşturulabilme ihtimalidir. Bunun sebebi, Singleton tasavvurını uyguladığımız sınıfa yapılan talepler farklı Threadlar üzerinden gerçekleştiriliyorsa eğer ‘nesne == null’ kontrolüne T eskiden çabucak bir tomar(n adet) istek ulaşabilmekte(ihtimal) ve bu eşzamanlı vasıl taleplerin her biri ‘true’ olarak if koşullarından geçerek nesne üretim scopeuna erişebilmektedirler. Henüz akıllıca bir ifadeyle erişebilme ihtimaline sahiptirler.

Programlama dillerinde en mühim OOP(Object Oriented Programing) mimarilarından olan class yapısına bakarak henüz yalınç düzeyde alışverişlemler gerçekleştirmemizi sağlayıcı ve muayyen bir küme kısıtlamaları nispetle barındıran struct yapkaloriı C# diline özel ele alacağız.

Report this page